Belvas

Biologische en fair trade-chocoladefabriek

Verlangend naar meer solidariteit en minder impact op het milieu, produceert de Belgische chocoladefabriek Belvas, in Ghislenghien biologische en eerlijke chocolade van uitmuntende kwaliteit. De chocolade is fairtrade gecertificeerd door Max Havelaar terwijl Certisys de biologische oorsprong van de productie bewaakt.

Om de smaakpapillen te prikkelen met authentieke, natuurlijke en gevarieerde smaken, maakt Belvas alleengebruik van fairtrade gecertificeerde ingrediënten uit de hele wereld ! Belvas heeft gekozen voor biologische cacao uit Ecuador, Santo Domingo, Ghana en Peru. Biologische rietsuiker komt uit Paraguay, biologische koffie uit Colombia en kokosnoten rechtstreeks uit Sri Lanka ! Een veelheid aan smaken, die goed passen in combinatie met verse room en biologische boter van bij ons.

Voortdurend op zoek naar nieuwe smaken, voert Belvas ook een onderzoeksprogramma uit in samenwerking met de Universiteit van Agro-Industrie van Gembloux om exclusief natuurlijke recepten te ontwikkelen !

Tenslotte is de productie ook respectvol voor het milieu en daarom is Belvas de eerste ecologische chocoladefabriek in Noord-Europa. Inderdaad, Belvas is zelfvoorzienend in energie voor 70% van zijn behoeften, dankzij een installatie van 380 fotovoltaïsche zonnepanelen en een uniek systeem voor het terugwinnen van de warmte die vrijkomt door de airconditioning. De gewonnen hete lucht wordt omgezet in heet water dat gebruikt zal worden om de chocolade en boter te smelten tijdens de productie van pralines en truffels.

Nous contacter

Pierre-Yves Brasseur
Coordinateur

Daphnée Defossé
Chargée de projets

04/223.43.35
0471/30.30.01
info@bftf.be

BFTF asbl
Rue Volière, 9
4000 Liège

N° Entreprise : 0808 549 636
Banque Triodos : 523-0803449-73

Page Facebook

2019 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop