Café Chorti

Koffie, vrucht van kleine boeren en gebrand door Waalse ambachtslieden

Café Chorti, de koffie die ons verenigt !

De Chorti Indianen van Guatemala, een volk met eeuwenoude de waarden en tradities, geassocieerd met de coöperatie La Cuna Chorti, stellen trots hun initiatief voor van directe handel tussen producent en consument, om alzo de onnodige hoop van tussenpersonen en de strikte voorwaarden van de kapitalistische markt te vermijden.

De algemene vergadering van Chorti Scrl Fs bestaat uit producenten, koffiebranders, verdelers en consumenten (mensen en gemeenschappen), met als doel een onafhankelijke sector te consolideren om minder gevoelig te zijn voor de grillen van de koffiemarkt. Investering in een gemeenschappelijke structuur maakt het mogelijk om met vertrouwen en transparantie te werken.

Café Chorti in enkele lijnen : 

  • een natuurlijke koffie vol van aroma, enigszins vol van smaak ; laag in cafeïne en zonder bitterheid ; 
  • beloond met de prijs van superieure smaak toegekend door het internationale instituut voor smaken en kwaliteit van Brussel ; 
  • een traditionele roostering door een Waalse vakman ; 
  • erkenning voor de kwaliteit van het werk van de producenten ; van aanplantingen tot aan je kopje, een kieskeurige kwaliteitscontrole zorgt voor een goed verteerbaar kwaliteitsproduct.

Nous contacter

Pierre-Yves Brasseur
Coordinateur

Daphnée Defossé
Chargée de projets

04/223.43.35
0471/30.30.01
info@bftf.be

BFTF asbl
Rue Volière, 9
4000 Liège

N° Entreprise : 0808 549 636
Banque Triodos : 523-0803449-73

Page Facebook

2019 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop