D’ici, d’ailleurs

Import en distributie van Cambodjaanse producten

Geboren uit een reis, ontmoetingen, uitwisselingen en gevoed door een behoefte aan delen en openheid, werd de vzw D’ici, D’ailleurs in januari 2007 opgericht. Ze stelt zich tot doelstelling de producenten in Cambodia te ondersteunen door de verkoop van hun ambachtelijke producten ; door ruimte te bieden voor ontmoeting en uitwisseling over het thema noord-zuidbetrekkingen ; door eerlijke handel als een vector van ontwikkeling te promoten.

DiDa biedt doorverkopers kwaliteitsvol ambacht aan, met collecties die voortdurend worden vernieuwd. Om producten van deze kwaliteit aan te bieden met inachtneming van de normen waarop eerlijke handel is gebaseerd, importeert DiDa fairtradeproducten rechtstreeks uit Cambodja en werkt daarvoor samen met verschillende producenten. Deze worden natuurlijk gekozen op basis van verschillende factoren. Een van deze is het sociale aspect van de activiteit, een factor waarop DiDa speciale aandacht besteedt. Enkele typische voorbeelden van bepleite praktijken zijn die van recyclage, werkgelegenheid voor gehandicapten, vrouwenwerk, enz.

Espace DiDa, geopend op afspraak, biedt winkeliers de mogelijkheid producten te kiezen die hen interesseren uit de voorgestelde collectie.

De Artéthic-winkel in Aarlen verkoopt handwerk rechtstreeks aan particulieren.

Nous contacter

Pierre-Yves Brasseur
Coordinateur

Daphnée Defossé
Chargée de projets

04/223.43.35
0471/30.30.01
info@bftf.be

BFTF asbl
Rue Volière, 9
4000 Liège

N° Entreprise : 0808 549 636
Banque Triodos : 523-0803449-73

Page Facebook

2018 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop