Femimain

Femimain is een sociaal economieproject van de Pianofabriek vzw.
Femimain is een collectie hedendaagse artisanale producten vervaardigd door vrouwencoöperatieven en vrouwenorganisaties uit Marokko en verkocht in België door een lokaal tewerkstellingsinitiatief.

Femimain staat voor eerlijke handel en wil een belangrijke boodschap uitdragen over solidariteit en respect. Het wil de sociale en economische positie van vrouwen in het zuiden en hier versterken.

We hebben een samenwerkingsakkoord met 8 vrouwencoöperatieven en –ateliers in Marokko en een 10-tal winkels in België.

Femimain staat voor vrouwen in Marokko die hun eerste stappen zetten in de ondernemerswereld. Hun belangrijkste motivatie tot engagement is het streven naar onafhankelijkheid, sociale mobiliteit. Zij profileren zich als autonome en zelfbewuste vrouwen die een samenwerking aangaan gebaseerd op gelijkheid en wederzijds begrip. Femimain biedt hen ondersteuning aan, de vaardigheden van de vrouwen staan centraal, en veel meer dan wat ons scheidt focussen we op wat ons bindt.
Dit is een duurzame en eerlijke handelsrelatie gebaseerd op de principes van de Fair Trade.
De Pianofabriek, erkent als Plaatselijk Initiatief voor de Ontwikkeling van de Werkgelegenheid (PIOW), stelt 5 mensen te werk uit de zogenaamde kansengroepen. Zij krijgen een opleiding en doen hun eerste werkervaring op. Zij zijn onze ambassadeurs voor Femimain, en verkopen de Femimaincollectie aan winkels en individuele klanten in Vlaanderen , Brussel en Wallonië.
Door de samenwerking van de Marokkaanse coöperatieven en het Brussels Tewerkstellingsproject is Femimain een duurzame en zinvolle structuur gebaseerd op mondiaal partnerschap.

Nous contacter

Pierre-Yves Brasseur
Coordinateur

Daphnée Defossé
Chargée de projets

04/223.43.35
0471/30.30.01
info@bftf.be

BFTF asbl
Rue Volière, 9
4000 Liège

N° Entreprise : 0808 549 636
Banque Triodos : 523-0803449-73

Page Facebook

2019 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop