Elecosy

Elecosy is een bedrijf van eerlijke handel, milieuvriendelijk, die bestaat uit professionele van het papierindustrie en interieurdesign gebaseerd in België, in de Verenigde Koningrijk en in Duitsland.
Wij zijn gepassioneerd door design, innovatie, kwaliteit en de keuze van milieuvriendelijke producten. Wij zorgen voor het bevoorrading en creatie van natuurlijke producten en geven aan de gemeenschappen terug om een betere en duurzamere toekomst voor iedereen te kunnen bevorderen.

Het idee van Elecosy werd geboren door een bezoek van Frank C., een papierindustrie expert, aan de aanneming Maximus Paper van de Millennium Elephant Foundation in Kegalle, in de mooie bergenstreek van Sri Lanka.
Winnaar van verschillende prestigieuze prijzen waarvan de BBC/Shell/Newsweek World Challenge in 2006 voor het project “Peace Paper” en prijs van Energy Globe van de Fondation Energy Globe in 2012, Maximus neemt lokale mensen aan om olifant uitwerpselen op te halen die daarna verwerkt worden in schone artisanale papierobjecten. Dit biedt een financiële motivatie aan die de vermindering van armoede in de streek helpt.

Geïnspireerd door de Maximus missie om de olifanten van Sri Lanka (Elephus Maximus) te bewaren, helpen om een duurzame lokale economie op te bouwen en de terrestrische conflicten te vermijden tussen mensen en wilde olifanten voor een wederzijds voordeel, Frank en zijn werk collega Mady S. Hebben beslissen om het olifant uitwerpselen papier aan een grotere internationaal publiek te brengen.

Outils et liens

2018 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop