Statuten van onze leden

Verschillende statuten

De algemene vergadering brengt een vijftiental Eerlijke Handel organisaties samen : verenigingen en commerciële organisaties. Deze structuren zijn van een grote verscheidenheden qua omvang, beroepen en geleverde goederen en diensten, …

De leden van de federatie zijn in het Franstalig België actief maar verschillende zijn ook aanwezig in Vlaanderen. Het hoofdkantoor is in Luik.

Eerlijke handel is in voortdurende evolutie. Het concept is het onderwerp van verschillende interpretaties. Een uitstekende kennis van de verschillende bedrijven is dus noodzakelijk voor de begeleiders van de federatie. Daarom worden er persoonlijke méér diepgaande ontmoetingen georganiseerd met de kandidaten, gebaseerd op een zelfbeschrijvend document dat op voorhand ingevuld is.

BFTF is geïntegreerd in het internationale netwerk WFTO. Omdat er geen officiële Belgische definitie bestaat, zijn het hun normen die gebruikt worden als referentie. Het lidmaatschap aan de federatie is een vrijwillige keuze van de vertegenwoordigers van de bedrijven en organisaties. De toereikendheid tussen de aangegane verbintenissen en de realiteit wordt collectief beoordeeld door de andere organisaties volgens een procedure en een aanpak, voorgesteld door de raad van bestuur en bekrachtigd door de algemene vergadering.

Nous contacter

Pierre-Yves Brasseur
Coordinateur

Daphnée Defossé
Chargée de projets

04/223.43.35
0471/30.30.01
info@bftf.be

BFTF asbl
Rue Volière, 9
4000 Liège

N° Entreprise : 0808 549 636
Banque Triodos : 523-0803449-73

Page Facebook

2019 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop