Ons leden

Agricovert

Ecologische landbouwcoöperatie
De ecologische landbouwcoöperatie Agricovert brengt lokale producenten samen. Haar belangrijkste doel: lokale producten verkopen aan een eerlijke en leefbare prijs. (...)

Altérez-vous

Eetcafé met faire bioproducten en duurzame activiteiten
Het duurzaamheidsproject Altérez-vous is een burgercafé, een plek die uitwisseling stimuleert. Je proeft er lokale, biologische of eerlijke (...)

Belvas

Fairtrade- en biochocoladefabriek
De chocoladefabriek Belvas uit Gellingen produceert Belgische chocolade van uitmuntende kwaliteit, allemaal fair trade en bio. Het bedrijf gaat bewust voor meer (...)

Café Chorti

De koffie die ons samenbrengt
De vrucht van het werk van kleine boeren, gebrand door Waalse ambachtslieden. Café Chorti serveert ‘de koffie die ons samenbrengt’!
De coöperatie La Cuna Chorti uit (...)

Coopesem

Coöperatie en webshop voor korteketenproducten
Deze burgercoöperatie brengt producenten en consumenten uit de Entre-Sambre-et-Meuse samen. Haar doel: ‘think global, act local’. Een groep van een (...)

Couleurs Sud

Winkel en verdeler van eerlijke kledingmerken
Omdat ze hun steentje willen bijdragen aan rechtvaardigere handel en minder impact op het milieu, bieden Nadia Ruchard en Serge Lenaerts sinds 2002 (...)

Elecosy

Schrijfwaren en decoratie van olifantenpoeppapier en gerecycleerd katoen
Puur natuurlijke grondstoffen verwerken tot eerlijke, handgemaakte en vooral mooie producten. Daarin blinkt het (...)

Ethiquable benelux

Verdeler van kruidenierswaren uit eerlijke handel
De twee Belgische oprichters, Vincent De Grelle en Stephan Vincent, hebben beiden ruim vijftien jaar ervaring in de fairtradewereld. Door van (...)

Faircoop

Verdeelt de zuivelproducten van zijn coöperanten
FAIRCOOP is een coöperatie van boeren en burgers. Het verkoopt de zuivelproducten van zijn leden voor een eerlijke prijs, onder het merk FAIREBEL. (...)

Fairtrade Belgium

WAT DOET FAIRTRADE?
Fairtrade Belgium is een vereniging die verbonden is met de NGO Fairtrade International, wiens voornaamste missie erin bestaat om producenten, bedrijven, industrie en (...)

Femimain

Een sociale-economieproject van de vzw Pianofabriek
Femimain is een hedendaagse collectie van artisanale producten. Acht vrouwencoöperaties en vrouwenateliers produceren ze in Marokko, Femimain (...)

Hope Project

Sociale actie via eerlijke handel in plantaardig ivoor
Sociale begeleiding Ondersteuning voor mensen in nood en vluchtelingen Campagne ‘Proprios Solidaires’ SOCIALE ACTIE Juwelen en accessoires (...)

Kalani

Webshop met 100 % fair en bio bedlinnen
Kalani – een Polynesische voornaam die ‘paradijs’ betekent – ontstond in 2016 uit een evenwichtige mix van passie, ondernemingszin en de behoefte om dingen in (...)

Kari’T care

Achter de zorg van Kari’T ligt een gemengd Belgisch-Beninees paar, en een super Mamy die een klein familieatelier van natuurlijke cosmetica en koude zepen met de hand gemaakt in Wallonië, wiens (...)

L’Envol du Colibri

Modebewust met een hart voor de planeet
Tijdens privéverkopen en op zijn webshop biedt L’Envol du Colibri tijdloze, biologische, ecologische, verantwoorde en ethische kleding van verschillende (...)

La Brasserie de la Lesse

Ambachtelijk fairtradebier van hier
Brouwerij ‘La Brasserie de la Lesse’ is een ‘coöperatie met sociaal oogmerk’. Ze brouwen er ambachtelijke bieren en maken ondertussen de wereld een stukje mooier (...)

La Pachamama

Coöperatie voor eerlijke handel
De producten die La Pachamama aanbiedt, zijn met liefde gemaakt door getalenteerde en tevreden ambachtslieden, vaak vrouwen.
Elk product bevat zo veel mogelijk (...)

Miel Maya Honing

Bewustmaking en ontwikkeling via bijenteelt
De vzw Miel Maya Honing is een erkende ngo, die zowel in het Zuiden als in het Noorden projecten rond bijenteelt opzet. In het Zuiden: (...)

Ozfair

Open huis voor duurzame handel
Een uitnodigende plek in hartje Brussel, gewijd aan eerlijke en duurzame handel. Mét een faire, biologische menukaart. Een gezellige, polivalente plek, dat is (...)

Ray & Jules

Het roosteren van ons dagelijks kopje koffie stoot wereldwijd 15 miljoen ton CO2 uit. Elk jaar. Ray & Jules dromen van een eerlijke en petroleum-vrije koffieketen. Daarom begonnen we van nul (...)

Waarnemer leden

SoCoPro (Operationele Dienst van het College van Producenten)

Dit platform verbindt de producenten, overheidsinstanties en spelers in de handelsketens. Het is een initiatief van het label Prix Juste Producteur.

2024 - Belgian Fair Trade Federation
alle rechten voorbehouden

returnToTop