Agricovert

Produits Bio Alimentaire Membre effectif  |  Gembloux

Ecologische landbouwcoöperatie

De ecologische landbouwcoöperatie Agricovert brengt lokale producenten samen. Haar belangrijkste doel : lokale producten verkopen aan een eerlijke en leefbare prijs. In dit sociale project staan bovendien mensen centraal, mét hun omgeving : de natuur en hun sociale netwerk.

Agricovert biedt een alternatief voor het dominante economische model. Het wil gezonde, voedzame voeding bereikbaar maken voor iedereen en jou als consument opnieuw het heft in handen geven van je voedingspatroon.
In de eerste plaats is Agricovert een distributeur. Om een opbod tussen de schakels in de handelsketen te vermijden, besturen producenten en consumenten deze coöperatie samen.

De coöperatie streeft ook naar zo veel mogelijk diversiteit, door de brug te slaan tussen producenten, consumenten en medewerkers. Zo wil Agricovert banden scheppen, discussie uitlokken en een plek bieden om te delen, na te denken en kennis uit te wisselen. Agricovert ondersteunt ook jongeren die op een duurzame manier dieren willen fokken of gewassen willen telen. Daarvoor biedt het allerlei tools en diensten aan, zoals juridische kennis, toegang tot grond via partnerschappen …
Ten slotte creëert Agricovert duurzame jobs. De coöperatie geeft laaggeschoolden de kans om opnieuw op de arbeidsmarkt te stappen.

Agricovert is ervan overtuigd dat onze toekomst ligt in een terugkeer naar ecologische en lokale boerenlandbouw, die Moede Aarde naar waarde schat.

Openingsuren van de winkel :

- woensdag – donderdag – vrijdag
12 tot 18.30 uur

- zaterdag
10 tot 16 uur

Représentant

Hochul Chantraine
formulaire de contact

Outils et liens

2024 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop