Belvas

Produits Bio Alimentaire Membre effectif Ghislenghien  |  Ghislenghien

Fairtrade- en biochocoladefabriek

De chocoladefabriek Belvas uit Gellingen produceert Belgische chocolade van uitmuntende kwaliteit, allemaal fair trade en bio. Het bedrijf gaat bewust voor meer solidariteit en minder milieu-impact. Fairtrade zorgt voor de fairtradecertificering van de chocolade, Certisys voor de biocontrole van de productie.

Belvas verwent je smaakpapillen uitsluitend met authentieke, natuurlijke en gevarieerde smaken met gecertificeerde fairtrade-ingrediënten uit alle hoeken van de wereld. Het bedrijf haalt zijn biocacao uit Ecuador, Santo Domingo, Ghana en Peru. De biorietsuiker komt dan weer uit Paraguay, de biokoffie uit Colombia en de kokos uit Sri Lanka. Deze brede waaier aan smaken vormt de perfecte combinatie met verse room en bioboter van hier.

In zijn voortdurende zoektocht naar nieuwe smaken, werkt Belvas bovendien mee aan een onderzoek van de Gembloux Agro-Bio Tech (GxABT, een afdeling van de universiteit van Luik). Dat ontwikkelt 100 % natuurlijke recepten.

Ten slotte produceert Belvas ook met respect voor het milieu en mag het zich de eerste ecologische chocoladefabriek van Noord-Europa noemen. 70 % van de energie die ze nodig heeft, produceert de fabriek zelf. Dat doet ze met 380 zonnepanelen en een uniek systeem om de warmte van de airconditioning te hergebruiken. Die hete lucht verwarmt het water dat nodig is om chocolade en boter te smelten voor pralines en truffels.

Représentant

Thierry Noesen
formulaire de contact

Outils et liens

2024 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop