Coopesem

Alimentaire Membre effectif  |  Florennes

Coöperatie en webshop voor korteketenproducten

Deze burgercoöperatie brengt producenten en consumenten uit de Entre-Sambre-et-Meuse samen. Haar doel : ‘think global, act local’. Een groep van een dertigtal gemotiveerde vrijwilligers en meer dan 60 coöperanten trekt dit project.

CoopESEM begon als een kleine groep producenten die zich verenigden in GAL (Groupe d’Action Locale d’Entre-Sambre-et-Meuse). Na enkele maanden van vergaderen en discussiëren, beslisten ze een nieuwe coöperatie op te richten.

Gezwinde start

Begin 2017 lanceerden de initiatiefnemers een oproep naar mensen die een steentje wilden bijdragen. Op 20 februari van datzelfde jaar organiseerde de coöperatie haar eerste vergadering, een dertigtal burgers, producenten en consumenten, namen deel.

Vandaag bouwen de producten en consumenten die deel uitmaken van CoopESEM samen aan een korte handelsketen voor lokale producten in de Entre-Sambre-et-Meuse. Gezelligheid, gelijkheid en goesting in smakelijke kwaliteitsproducten zijn de motor van de organisatie.

Via de webshop - die snel na de oprichting ontstond - bestellen consumenten hun producten, om ze later op te pikken bij een afhaalpunt in hun buurt.

Représentant

Bauthier Patrick
formulaire de contact

Outils et liens

2024 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop