Elecosy

Membre effectif Textile et accessoires Arts de la table et décoration  | 

Schrijfwaren en decoratie van olifantenpoeppapier en gerecycleerd katoen

Puur natuurlijke grondstoffen verwerken tot eerlijke, handgemaakte en vooral mooie producten. Daarin blinkt het professionele team van Elecosy uit. Het combineert een passie voor design, fair trade en ecologie met faire partnerschappen met lokale gemeenschappen in Sri Lanka en India.

Veel vliegen in één klap

Het idee voor Elecosy ontsproot uit vroegere contacten met de papierfabriek Maximus in het Sri Lankese Kegalle. Die biedt daar werk aan heel wat mensen : ze verzamelen olifantenpoep en verwerken die tot handgeschepte papierwaren en geschenken. Zo bezorgt de fabriek het arme platteland in die regio een extra financiële injectie.
Maximus’ missie is om de Aziatische olifant (Latijn : elephas maximus) te beschermen, in één klap bij te dragen tot een duurzame plaatselijke economie én het conflict tussen mens en olifant in de streek te milderen. Dat inspireerde Frank en Mady van Elecosy. Zij besloten het olifantenpoeppapier naar een breed internationaal publiek te brengen.

Unieke charme

Ondertussen behaalde Elecosy het lidmaatschap van de World Fair Trade Organization (WFTO). Het bedrijf zweert trouw aan zijn basisprincipes : elk product is milieuvriendelijk, handgemaakt van gerecycleerd materiaal en geproduceerd volgens de fairtraderegels.
Over de jaren breidde het gamma uit. Maar nog steeds vertelt elk product een eigen verhaal. Elk papiervel, elke oorbel, elke draagtas, elke bloem : stuk voor stuk werden ze met zorg ontworpen en geproduceerd. Hun unieke charme overstijgt de alledaagse industriële massaproducten die je op elke straathoek vindt.
Om te blijven voldoen aan de verwachtingen van de Europese consument, onderhoudt Elecosy dagelijks nauwe contacten met zijn vijf creatieve partners in Sri Lanka en India.

Représentant

Frank Cockerill
formulaire de contact

Outils et liens

2023 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop