Ethiquable benelux

Produits Bio Alimentaire Membre effectif Waremme  |  Waremme

Verdeler van kruidenierswaren uit eerlijke handel

De twee Belgische oprichters, Vincent De Grelle en Stephan Vincent, hebben beiden ruim vijftien jaar ervaring in de fairtradewereld. Door van hun bedrijf een coöperatie te maken, benadrukken dat ze op een andere, solidaire manier werken.

ETHIQUABLE hecht veel belang aan de smaak van zijn producten. Van de koffie tot de chocolade, over de fruitsappen, kruiden en bananenchips : je in elk product de herkomst ervan. ETHIQUABLE sleutelt onophoudelijk aan zijn innovatieve recepten en probeert alle mogelijkheden uit die een cultuur, een bodem of een plantenvariëteit te bieden heeft.

ETHIQUABLE ondersteunt uitsluitend kleinschalige boerenlandbouw en milieuvriendelijke teelttechnieken. Bovendien geeft het de producenten in het Zuiden zo veel mogelijk de kans om zelf meerwaarde te creëren, boven op wat ze verdienen met hun teelt.

Ten slotte brengt ETHIQUABLE fairtradeproducten naar een groter publiek, door ze vooral aan te bieden bij supermarkten en ‘out of home’-bedrijven, zoals horeca of cateringzaken. Zo biedt het bedrijf de producenten in het Zuiden meer bereik. Want eerlijke handel kan een waardevolle impact hebben op hun ontwikkeling. Tegelijk biedt het mogelijkheden om hier bij ons duurzaam te ondernemen.

Représentant

Stephan Vincent
formulaire de contact

Outils et liens

2024 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop