Fairtrade Belgium

Membre effectif Bruxelles Sensibilisation  | 

WAT DOET FAIRTRADE ?

Fairtrade Belgium is een vereniging die verbonden is met de NGO Fairtrade International, wiens voornaamste missie erin bestaat om producenten, bedrijven, industrie en consumenten in het Zuiden met elkaar te verbinden om eerlijke handel te implementeren en te ontwikkelen. Het Fairtrade-systeem is een fair trade-model met als kern het Fairtrade-label en waarvan het uiteindelijke doel is om boeren in het zuiden een inkomen te laten verdienen. Fairtrade koopt of verkoopt zelf niets, maar werkt samen met zakenpartners (merken, distributeurs, Horeca, ...) om de fair trade-markt te ontwikkelen.

Fairtrade verhoogt het bewustzijn bij burgers en actoren in het Belgische maatschappelijk middenveld over de mondiale uitdagingen van vandaag. Fair Trade speelt een rol in de mondiale uitdagingen van vandaag, waaronder die in de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Fairtrade is actief in het maatschappelijke debat, grijpt in op enkele actuele kwesties en spreekt een gevarieerd publiek aan via deze campagnes, vaak gerelayeerd door andere organisaties zoals universiteiten, universiteiten, gemeenten, openbare instellingen, etc. Fairtrade is ook lid van de Fair Trade Communes-campagne en speelt een actieve rol in de ontwikkeling van Fair Trade. De organisatie is ook lid van andere collectieve initiatieven in samenwerking met organisaties zoals 11.11.11, Netwerk Bewust Verbruiken, The Foodture, etc.

MISSIE & VISIE

Fairtrade Belgium wil de mens centraal stellen in de handelsbetrekkingen. We leggen verbindingen tussen producenten in het zuiden en consumenten die bereid zijn te investeren in een meer rechtvaardige wereld. Hetzelfde geldt voor fabrikanten, handelaars, politici en verenigingen die onze visie delen. Omdat de uitdaging ontmoedigend en tijdrovend is, willen we eerlijke handel zo transparant en effectief mogelijk maken. We doen dit door een herkenbaar label, vriendelijke bewustmakingscampagnes en eenvoudige samenwerkingsmodellen tussen industrie en distributie. Wij geloven dat er een echt verlangen is om handel menselijker te maken. Onze rol is om dit proces te faciliteren en te versnellen. Zodat de mens meer aanwezig is in het hart van uw aankopen, uw bedrijf, uw bedrijf, uw gemeente of uw vereniging.

Représentant

Douchka van Olphen
formulaire de contact

Outils et liens

2024 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop