Femimain

Produits Bio Membre effectif Textile et accessoires Bruxelles  | 

Een sociale-economieproject van de vzw Pianofabriek

Femimain is een hedendaagse collectie van artisanale producten. Acht vrouwencoöperaties en vrouwenateliers produceren ze in Marokko, Femimain verkoopt ze in België via een tewerkstellingsproject.

Femimain staat voor eerlijke handel en brengt een boodschap van solidariteit en respect. Vrouwen economisch en sociaal sterker maken is hét doel, in België en in het Zuiden.

Focus op wat ons verenigt

Femimain begeleidt en ondersteunt vrouwen die in Marokko hun eerste stappen zetten in de ondernemerswereld. Naast technische en administratieve hulp, biedt het de vrouwenorganisaties ook een kritische blik en een luisterend oor. De vrouwen leren een ambacht en nemen bovendien zelf het bijhorende papierwerk voor hun rekening. Ze dragen hun steentje bij aan een eerlijke economie, en winnen daarbij ook zelfstandigheid en zelfvertrouwen.

Zo geeft Femimain hen belangrijke troeven om hun vaak precaire levensomstandigheden te verbeteren. Daarbij heeft het veel aandacht voor de waarden van de vrouwen en focust het op wat hen en ons verenigt. Deze duurzame en eerlijke samenwerking is dus gestoeld op de fairtradeprincipes.

Sociaal project in België

De vzw Pianofabriek, een erkend Plaatselijk Initiatief voor de Ontwikkeling van de Werkgelegenheid, stelt 5 mensen uit kansengroepen tewerk. Zij krijgen vorming en een eerste werkervaring. Als ambassadeurs verkopen ze de Femimain-collectie zowel aan winkels als aan consumenten in heel België.

De vruchtbare samenwerking tussen Marokkaanse coöperaties en het Brusselse tewerkstellingsproject maakt van Femimain een duurzame en relevante organisatie.

Représentant

Trees Candaele
formulaire de contact

Outils et liens

2023 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop