Hope Project

Produits Bio Membre effectif Textile et accessoires Sensibilisation  |  Chastre

Sociale actie via eerlijke handel in plantaardig ivoor

 • Sociale begeleiding
 • Ondersteuning voor mensen in nood en vluchtelingen
 • Campagne ‘Proprios Solidaires’
  SOCIALE ACTIE
 • Juwelen en accessoires van plantaardig ivoor (tagua), 100 % bio en handgemaakt
 • Ambachtslieden uit Ecuador – ontwerpsters uit België
  EERLIJKE HANDEL
 • Ondersteuning van humanitaire acties en ontwikkelingsprojecten in de hele wereld
  INTERNATIONALE SAMENWERKING
 • Bescherming van olifanten
 • Strijd tegen ontbossing
  MILIEUBESCHERMING

Hope Project strijdt tegen armoede, ongelijkheid en alle vormen van discriminatie en moedigt teamwork en respect voor waarden als respect, waardigheid, solidariteit en gelijkwaardigheid aan. Het stimuleert vrijgevigheid tegenover de allerarmsten en is ervan overtuigd dat ‘actie willen ondernemen’ het meest waardevolle talent is.

Duurzame juwelen van tagua

Het doel van deze organisatie is om de consument te sensibiliseren. Dat doet ze door natuurlijke producten te importeren, ontwerpen en verkopen onder eerlijke handelsvoorwaarden. Hope Project biedt vooral producten van tagua, of plantaardig ivoor. Tagua is de vrucht van een Zuid-Amerikaanse palmbomensoort, die vooral in Ecuador groeit.

De taguaproducten van Hope Project zijn biologisch, ecologisch, bio-afbreekbaar, niet giftig, licht, duurzaam en uniek. Doordat ze een alternatief zijn voor ivoor, dragen ze ook bij aan de bescherming van de olifant. Aan de oogst van tagua komt geen ontbossing te pas, voor de verwerking worden geen machines gebruikt. Het is dus ook een milieuvriendelijke grondstof.

Ontwikkeling via samenwerking

De ambachtslieden produceren deze taguaproducten in goede omstandigheden en voor een correct loon. Kinderarbeid is uit den boze. Zo garandeert Hope Project de duurzame ontwikkeling van deze gemeenschappen. Dankzij degelijke nationale en internationale samenwerking levert het project voordelen op voor sociale projecten in België en wereldwijd.

Verder investeert Hope Project in scholing, vorming en werk in onze multiculturele samenleving in België. Dat doet het door ‘Hoop-ateliers’ te organiseren, waarin het mensen sensibiliseert. Daarnaast begeleidt het nieuwkomers en vluchtelingenfamilies die hier willen werken en integreren.

Représentant

Oswaldo Guerrero
formulaire de contact

Outils et liens

2024 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop