Agricovert

Agricovert is een ecologische landbouw coöperatieve die verschillende lokale producenten samenbrengt met als belangrijkste doel lokale producten te verkopen aan een eerlijke en levensvatbare prijs. Het project die een sociaal doel heeft zet het respect voor mensen en voor hun natuurlijke en sociale omgeving in het midden.

Agricovert wil als alternatief voor het dominante economisch model voorkomen, die ons permiteer om ons rechten van voeding soevereiniteit terug te kunnen vinden en om een gezond en voedingswaarde voeding voor iedereen bereikbaar te kunnen maken.

Agricovert is eerst en vooral een distributie instrument die collectief geregeerd wordt tussen producenten en consum’actoren die het individueel rijkdom wil vermijden.

De sociale doel van het project vindt zich plaats met een omgeving vol met mengingen, het is het link tussen producenten, consum’actoren en de werknemers. Het idee is om sociale relaties op te bouwen, discussies te plaatsen, denken, delen, uitwisseling van wetenschappen. Het is ook een steun voor jongeren die veehouder of groentetelers willen worden, om hun het materiaal en een steun te kunnen geven met het delen van wetenschappen op juridisch niveau, partnerschappen, …

Eindelijk, Agricovert creëert duurzame werkgelegenheden. De coöperatief biedt het mogelijkheid aan om laaggeschoolde mensen terug op de werkvloer te kunnen zetten. De overtuiging van Agricovert is dat het toekomst gebaseerd zal zijn op ecologische en lokale landbouw.

Nous contacter

Pierre-Yves Brasseur
Coordinateur

Daphnée Defossé
Chargée de projets

04/223.43.35
0471/30.30.01
info@bftf.be

BFTF asbl
Rue Volière, 9
4000 Liège

N° Entreprise : 0808 549 636
Banque Triodos : 523-0803449-73

Page Facebook

2019 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop