Elecosy

Ecologische schrijfwaren en decoratie uit handgeschept papier van olifantenpoep en gerecycleerd katoen ;

Elecosy is een milieu- en fairtrade-gezind team van professionals uit de wereld van papier en decoratie.

Met onze passie voor design, fair trade en ecologie proberen we in een partnership met enkele lokale gemeenschappen in Sri Lanka en India puur natuurlijke grondstoffen om te vormen tot eerlijke, handgemaakte en mooie producten.
Het Elecosy idee vond zijn oorsprong in voormalige contacten met de MAXIMUS papierfabriek in Kegalle, Sri Lanka.

Maximus verschaft heel wat werk aan de lokale bevolking : olifantenpoep wordt verzameld en omgetoverd tot mooie handgeschepte papierproducten en geschenken. Dit bezorgt het arme platteland in de regio een extra financiële prikkel.
Geïnspireerd door de Maximus missie om de olifant (elephus maximus) te beschermen, bij te dragen tot het creëren van een duurzame lokale economie, en het conflict tussen mens en olifant te milderen, besloten Frank en Mady het olifantenpoeppapier te introduceren bij een breder internationaal publiek – via Elecosy.

Na twee jaar verdienden we ons lidmaatschap van de World Fair Trade Organization (WFTO). Sindsdien zweren we trouw aan onze basisprincipes. Alles moet milieuvriendelijk, handgemaakt uit gerecycleerd materiaal en volgens de Fair Trade regels geproduceerd zijn.
Ons gamma breidde uit en alle producten die we ondertussen aanbieden vertellen een eigen specifiek verhaal. Elk papiervel, elke oorbel, elke draagtas, elke bloem : één voor één werden ze met heel veel zorg gecreëerd. Hun unieke charme overstijgt de alledaagsheid van de karakterloze industriële massaproducten die op elke hoek van de straat te vinden zijn.
We weten dat onze producten moeten voldoen aan de verwachtingen van de Europese consument. Daarom staan we dagelijks in nauw contact met onze 5 creatieve partners in Sri Lanka en India.

Nous contacter

Pierre-Yves Brasseur
Coordinateur

Daphnée Defossé
Chargée de projets

04/223.43.35
0471/30.30.01
info@bftf.be

BFTF asbl
Rue Volière, 9
4000 Liège

N° Entreprise : 0808 549 636
Banque Triodos : 523-0803449-73

Page Facebook

2019 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop