Drie eerste scholen kregen de titel "Fair Trade Schools & Universities" !

6 février 2024

Het duurde minder dan anderhalf jaar na de start van het project voordat de eerste drie FTSU-titels officieel werden toegekend !
Het gaat om de Warocqué Faculteit Economie en Management (FWEG) van UMons, de IFAPME-Dinant alsook de Helmo Campus Guillemins.

De Warocqué-faculteit onderscheidde zich vooral door de dynamiek, het aantal en de diversiteit van haar acties (14 in minder dan 12 maanden) en het aantal docenten en studenten dat bij het project betrokken was. Deze omvatten mondelinge presentaties in het Frans, Engels, Spaans en zelfs Italiaans ; marketingwerk en een sociale netwerkcampagne door een top communicatieteam. Het zou moeilijk zijn om alle acties en alle mensen die hebben bijgedragen aan het project op te noemen,op te sommen, zozeer zelfs dat het resultaat onze verwachtingen heeft overtroffen.

IFAPME-Dinant was de eerste IFAPME-instelling die reageerde op de presentaties van het FTSU-project die aan het begin van het project aan de IFAPME-verantwoordelijken en -opleiders werden gegeven. Het centrum van Dinant ging de uitdaging aan om sociale en ecologische waarden te integreren in hun praktische en theoretische cursussen met hun studenten van Restauratie, Slagerij en Bakkerij. Het centrum is bijzonder proactief geweest, door het realiseren van recepten met ingrediënten afkomstig uit de eerlijke handel en heeft een seminar georganiseerd waar vertegenwoordigers van Oxfam, BFTF en een lokale kaasmaker elkaar volgden. Het succes van het project in Dinant heeft ook verschillende andere IFAPME-centra aangemoedigd om zich te investeren in de FTSU-campagne.

Helmo Campus Guillemins is een historische partner van de Belgian Fair Trade Federation. Door zijn vele gevarieerde acties (conferenties, eerlijke markt, bedrijfsbezoek, ontbijt ...) heeft de Haute-Ecole opnieuw bewezen, dat de ecologische en solidaire transitie centraal staat in haar filosofie en dat ze zich inzet om haar waarden over te dragen aan de actoren van morgen.

We kunnen alleen maar al deze instellingen feliciteren en hartelijk bedanken die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de inzet van de Fair Trade Schools & Universiteiten projecteren en dat hebben gezorgd om nauwere banden te smeden tussen de studentenwereld en degenen die betrokken zijn bij eerlijke handel.

Nous contacter

Pierre-Yves Brasseur
Coordinateur

0471/30.30.01
info@bftf.be

BFTF asbl
Siège social :
Avenue Comte de Smet de Nayer, 14 boîte 3 - 5000 Namur
Siège d’exploitation :
Rue du Fort, 35 - 1060 Saint-Gilles

N° Entreprise : 0808 549 636
Banque Triodos : 523-0803449-73

Page Facebook

2024 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop