Fair Share Project

2 août 2018

Test FAIR SHARE, een onlineopleiding voor eerlijke handel

Sinds enkele maanden neemt BFTF, in nauwe samenwerking met de Academie van Sociale Ondernemers @HEC-ULg, deel aan het uitwerken van een online-opleidingsprogramma voor ondernemers en actoren die bezig zijn met eerlijke handel in heel Europa. Gecreëerd in het kader van een Europees project, Fair Share (gesteund door Lifelong Learning Programme), mikt dit platform van online-opleidingen op het ontwikkelen van de capaciteiten en vaardigheden van eerlijke handel actoren, en in het bijzonder van ondernemers, managers, staf, en vrijwilligers.

Na een fase van het in kaart brengen van de behoeften en verwachtingen van de sector - waaraan verschillende leden van BFTF meegewerkt hebben, zijn de partners van het project bezig de inhoud van de vorming en het online-platform op punt te zetten. De eerste modules van de opleiding zullen volgende thematieken behandelen :
-  Introductie tot Fair trade
-  Certificatie en labellisering systemen
-  Meer leren over eerlijke handel
-  Fair trade en economische alternatieven
-  Sociaal en financieel businessplan
-  Marketing en commerciële aanpak
-  Leadership for change
-  Cosolving workshops

Van april tot december 2015, zullen de opleidingsmodules in de praktijk getest worden, met name in bedrijven eerlijke handel om er voor te zorgen dat het opleidingsprogramma tegemoet komt aan de behoeften en verwachtingen van de actoren. We zouden vereerd zijn om jullie terug te vinden tussen de ondernemingen die deelnemen aan deze sturingsfase van het project.

Indien U geïnteresseerd bent in het project of meer informatie wil, aarzel dan niet om ons te contacteren via onze coördinatrice of via de coördinator van de Academie van Sociale Bedrijven@HEC-ULg.

Meer info : www.fairshareproject.eu

Nous contacter

Pierre-Yves Brasseur
Coordinateur

0471/30.30.01
info@bftf.be

BFTF asbl
Siège social :
Avenue Comte de Smet de Nayer, 14 boîte 3 - 5000 Namur
Siège d’exploitation :
Rue du Fort, 35 - 1060 Saint-Gilles

N° Entreprise : 0808 549 636
Banque Triodos : 523-0803449-73

Page Facebook

2024 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop