Persbericht – Week van de Fair Trade 2018

1er octobre 2018

De ‘eerlijke karavaan’ van de Belgian Fair Trade Federation (BFTF) : op weg naar een verantwoorde keuze

Naar aanleiding van de Week van de Fair Trade, van 3 tot 13 oktober 2018, organiseert de Belgian Fair Trade Federation (BFTF) een reeks sensibiliserende momenten bij bedrijven.

Wat zijn de plannen precies ?

BFTF plaatst een stand op een drukbezochte plek binnen het bedrijf. Het organiseert ook ludieke activiteiten over eerlijke handel. Zo kunnen de medewerkers (in groep of individueel) deelnemen aan een fotozoektocht of een ‘rad van fortuin’-quiz. Draai aan het rad en beantwoord de vraag waarop het rad eindigt. Wie juist antwoordt, maakt kans op een mand fairtradeproducten !

Op deze manier sensibiliseert BFTF de medewerkers van bedrijven die eerlijke handel een warm hart toedragen. Daarnaast nodigt BFTF haar leden uit om op deze sensibiliserende momenten hun producten te komen verkopen.

Deze actie past binnen de BFTF-campagne ‘Een eerlijke prijs voor een menswaardig leven’. Deze sensibiliseert het grote publiek over het belang van een eerlijke vergoeding voor kleinschalige producenten in Zuid en Noord.

BFTF verenigt een twintigtal Belgische bedrijven en organisaties uit de fairtradesector. Ze verkopen uiteenlopende producten uit Noord en Zuid : chocolade, juwelen, textiel of zelfs spullen voor de allerkleinsten. Sinds begin 2018 heeft BFTF ook leden die zich specialiseren in eerlijke handel binnen het Noorden. Deze bieden bier, zuivel en lokale groenten en fruit aan.

Ondertussen zag ook een nieuw fairtradelabel voor Noord-Noord-handel het daglicht : het Label Prix Juste au Producteur. Dit label krijgt de steun van het Collège des Producteurs (waarnemend lid van BFTF) en maakt het de consument makkelijker om voor duurzame voeding te kiezen.

Meer weten over onze leden ?

BFTF heeft een tweeledige missie : enerzijds vertegenwoordigt de federatie haar leden en dient ze hun belangen, anderzijds sensibiliseert ze het publiek over eerlijke handel. Met de ‘eerlijke karavaan’ beantwoordt BFTF aan deze beide doelstellingen.

Meer over onze doelstellingen.

De ‘eerlijke karavaan’ van BFTF komt in deze bedrijven langs :

  • 4/10 : Bank Nagelmackers, Brussel
  • 8/10 : SPIE, Anderlecht
  • 9/10 : Proximus, Brussel
  • 10/10 : Iris Ziekenhuizen, Brussel
  • 11/10 : Touring, Brussel

Perscontact

Daphnée Defossé
Communicatie- en projectverantwoordelijke

0470/74.65.75
d.defosse@bftf.be

In het kader van de Week van de Fair Trade, een initiatief van de Belgische ontwikkelingssamenwerking – www.weekvandefairtrade.be

Nous contacter

Pierre-Yves Brasseur
Coordinateur

0471/30.30.01
info@bftf.be

BFTF asbl
Siège social :
Avenue Comte de Smet de Nayer, 14 boîte 3 - 5000 Namur
Siège d’exploitation :
Rue du Fort, 35 - 1060 Saint-Gilles

N° Entreprise : 0808 549 636
Banque Triodos : 523-0803449-73

Page Facebook

2024 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop