-SCE 2014- “Maak van eerlijke handel uw levenstijl !” En vind ons terug in stations van 30 september tot 2 oktober

2 août 2018

Op initiatief van het Belgische Agentschap voor ontwikkeling, vindt de week van Eerlijke Handel plaats van 1 tot 11 oktober eerstvolgende. Zoals elk jaar, zal eerlijke handel gedurende deze 10 dagen aandacht trekken overal in België. Het doel ? Iedereen motiveren om de keuze te maken voor eerlijke handel en eraan herinneren dat elke eerlijke handel aankoop een kans geeft aan kleine producenten en hun familie om een beter leven te leiden.

Het is in dit kader dat de Belgische federatie van eerlijke handel (BFTF) en haar leden in 3 van de drukste SNCB-stations van België zullen aanwezig zijn van 30 september tot 2 oktober. Vanaf s ‘morgens vroeg komen ze de pendelaars tegemoet in Luik Guillemins, Namen en Brussel Zuid om ze te sensibiliseren voor eerlijke handel en zelfs om van eerlijke handel hun levensstijl te maken.

Een brochure gecreëerd voor de gelegenheid in één hand en chocolade of een andere eerlijke versnapering in de andere, zullen de verschillende actoren van eerlijke handel aanwezig zijn om deze uit te delen. Ze zullen ook beschikbaar zijn voor wie het ook maar wil om over hun praktijken en hun filosofie te spreken. En ten slotte, de mensen die wat méér tijd hebben, zullen ontvangen worden in een winkeltje eerlijke handel, ze kunnen er ter gelegenheid de diversiteit aan eerlijke produkten ontdekken.

De brochure ludiek, klein en kleurig, het is een uitnodiging om zich te interesseren voor eerlijke handel met kleine uiteenzettingen. Meerdere illustraties tonen dat we van alles vinden via eerlijke handel : van snoep tot juweel, via kleding tot speelgoed of vaatwerk. En ten slotte, de agenda met adressenlijst achteraan voor hen die verder willen gaan.

Ter conclusie, deze aanwezigheid in stations en de verdeling van deze brochure zullen nieuwe gelegenheden zijn om te laten weten dat eerlijke handel meer dan 10 000 000 mensen in het Noorden en in het Zuiden in staat stellen een beter leven te leiden. De producenten krijgen een eerlijk loon, ze zijn direct betaald en werken in betere omstandigheden. In de meeste gevallen ontvangen ze bovendien een financiele hulp bestemd voor sociale en andere projecten. Maar eerlijke handel is nog meer dan dat. Het is een system met verschillende principes en waarden, met altijd centraal, respect voor de mens en zijn leefmilieu.

Over BFTF

De Belgian Fair Trade Federation (BFTF) is een vzw die momenteel 13 leden van eerlijke handel telt, in Wallonie en Brussel. Het doel is drievoudig :

  • De diversiteit van Belgische eerlijke handelsorganisaties benadrukken ;
  • De onwikkeling van eerlijke handel promoten
  • Overtuigen van nieuwe ondernemers aan te sluiten tot dit economisch model.

Agenda van onze aanwezigheden in stations :

30 september 2014 van 6u tot 11u : Station Luik
1 oktober 2014 van 6u tot 11u : Station Brussel Zuid
2 oktober 2014 van 6u tot 11u : Station Namen

Meer info

Coline Van de Kerckhove, Projectbeheerder
04 223 43 35 / 0471 30 30 01 – c.vandekerckhove@bftf.be

www.bftf.be - https://www.facebook.com/pages/BFTF/700131516712938
www.semaineducommerceequitable.be

Nous contacter

Pierre-Yves Brasseur
Coordinateur

0471/30.30.01
info@bftf.be

BFTF asbl
Siège social :
Avenue Comte de Smet de Nayer, 14 boîte 3 - 5000 Namur
Siège d’exploitation :
Rue du Fort, 35 - 1060 Saint-Gilles

N° Entreprise : 0808 549 636
Banque Triodos : 523-0803449-73

Page Facebook

2024 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop