Screening van leden

De leden van BFTF zijn actief in Wallonië, Brussel en Vlaanderen. De maatschappelijke zetel is in Namen en een operationeel hoofdkantoor is in Brussel. In de algemene vergadering vertegenwoordigen een dertigtal fairtradeorganisaties de leden : verenigingen en commerciële bedrijven in alle soorten en maten, met verschillende specialiteiten, de ene actief in goederen en de andere in diensten …

Voor de trekkers van de federatie is het essentieel om elke lidorganisatie grondig te screenen. Want eerlijke handel evolueert voortdurend en je kan het concept op talloze manieren invullen. Daarom nodigt BFTF elk kandidaat-lid individueel uit om haar kijk op de zaken te bespreken, aan de hand van een document waarin deze organisatie zichzelf omschrijft.

Een organisatie die zich aansluit bij de federatie kiest hier vrijwillig voor. De andere lidorganisaties evalueren samen of het kandidaat-lid zich voldoende engageert, in woord en daad. Daarvoor hanteren ze een vaste procedure die door de raad van bestuur opgesteld en door de algemene vergadering goedgekeurd werd.

Op internationale schaal maakt BFTF deel uit van het wereldwijde WFTO-netwerk. Dit zet de standaardnormen uit voor wat ‘fair trade’ inhoudt, want een officiële Belgische definitie is er niet.

Nous contacter

Pierre-Yves Brasseur
Coordinateur

0471/30.30.01
info@bftf.be

BFTF asbl
Siège social :
Avenue Comte de Smet de Nayer, 14 boîte 3 - 5000 Namur
Siège d’exploitation :
Rue du Fort, 35 - 1060 Saint-Gilles

N° Entreprise : 0808 549 636
Banque Triodos : 523-0803449-73

Page Facebook

2024 - Belgian Fair Trade Federation
Tous droits réservés

returnToTop